miercuri, 22 august 2012

Din fericire

600 de bilete ale stagiunii 2012-1013 puse in vanzare pana la 5 septembrie, cu pret redus

Costa doar 15 lei unul si este, de fapt, o donatie care iti va asigura accesul la oricare dintre spectacolele celei mai tinere marci din peisajul teatral autohton: Scrie despre Tine. Actiunea face parte dintr-o campanie-fulger de strangere de fonduri necesare participarii initiatorilor – Vera Ion si Sorin Poama – la cel mai mare festival multidisciplinar de arta din Dublin – Irlanda, unde au fost invitati sa reprezinte Romania. Urmeaza detalii.

Povestea incepe de fapt la Londra si Berlin…

…unde cei doi au incercat sa lucreze ca artisti de strada. Din fericire, au esuat! De ce „din fericire”? Pentru ca experientele personale, chiar daca triste/neplacute la momentul respectiv, au insemnat o „trambulina” a celor doi spre o platforma artistica pe cat de creativa, pe atat de originala: punand pe hartie si, apoi, in scena, intamplarile de acolo, Vera si Sorin au dat nastere unor spectacole apreciate de public si critici (Ich clown, Refuz sa cresc), dar – mai ales – viitoarelor ateliere Scrie despre Tine. Fara nici o alta finantare decat cea a spectatorilor, proiectul a crescut de la un spectacol bazat pe povesti personale (Ich clown) la un atelier de dramaturgie, in care participantii dezvolta scenarii pentru teatru pornind de la povesti personale, apoi inca doua productii independente si, in ultimul an, la 6 texte noi scrise de participantii la atelier, precum si 5 grupe noi cu cate 10 participanti care lucreaza la dezvoltarea de scenarii de teatru.


Invitatia de a prezenta Scrie despre Tine la Dublin Fringe Fest ii poate ajuta sa duca la capat munca inceputa in 2010 si sa intre intr-o noua etapa a proiectului. Acum trainerii au in plan obtinerea unui spatiu in care sa se joace o stagiune formata exclusiv din texte romanesti produse in cadrul atelierului, formarea unei companii de teatru care sa produca aceste texte, construirea unui centru de cercetare care sa prelucreze materialele generate in cadrul atelierului si sa genereze noi proiecte si noi echipe de traineri care sa aplice conceptul Scrie despre Tine in medii diferite, pe cerinte si nevoi diferite si in alte orase decat Bucuresti.

Mai au nevoie de 9000 de lei. Sau 2000 de euro. Cum va place…


Prin eforturi personale si sustinerea cursantilor fosti sau actuali ai SDT, Vera si Sorin au reusit sa acopere o buna parte din costurile participarii lor la FringeFest. Pentru restul, organizeaza o campanie de strangere de fonduri. Te invitam sa contribui cu o donatie la evolutia acestui proiect, oferind 15 lei pentru ca Vera si Sorin sa poata ajunge si reprezenta acest proiect la Dublin Fringe. Pentru fiecare donatie de 15 lei vom oferi un bilet la oricare dintre productiile SDT desfasurate in stagiunea 2012-2013.Mai multe detalii despre evenimente si spectacolele din repertoriu aici.


Asteptam un mail prin care ne puteti anunta ca ati trimis/vreti sa donati banii, insotit de numele vostru complet, la scriedespretine@gmail.com. Suma se poate transfera in contul aflat aici. Pentru donatii mai mari de 15 lei, va rugam sa ne contactati pe mail. De asemenea, organizam pe 5 septembrie ora 18:30 un eveniment de fundraising la care puteti dona suma dorita daca nu ati reusit pe calea internetului. Mai multe detalii despre locatia evenimentului in curand.


Pe langa blogul SDT, experienta si participarea celor doi la Dublin Fringe vor fi comunicate prin corespondenta cu jurnalul.ro, care va publica in fiecare zi materiale despre spectacolele si manifestarile la care ei vor participa, interviuri cu alți artisti sau institututii reprezentate la Dublin, dar si o documentare despre istoria si evolutia companiilor de teatru independent din Irlanda.



Pentru detalii:Vera Ion – 0744.427.583/Sorin Poama – 0754.698.078/scriedespretine@gmail.com

Niciun comentariu: