miercuri, 13 ianuarie 2010

Mi’e somn. Concurs

Ziua era în amurg deja, când aş fi vrut s’o încep. Oh, da. Cam ăsta’i sentimentul care mă’ncearcă de la începutul anului încoa’. Mi’e a murg, mi’e a morgă, mi’e somn. Sunt o somnivoră prin excelenţă. Timpul se numără în orele pe care le dorm.Timpul se măsoară’n somn. Mă trezesc la amurg aşa cum mă trezeam odată la mare, ca să văd răsăritul. După care adorm la loc.

Acum m’am trezit doar ca să vă spun că n’am uitat de concurs. Bumgartes al II-lea m’a însoţit devotat peste tot, de la bal pân’ la spital (întrebaţi stewardesele vesele din flybaboo sau asistentele sprintene de la colţea, secţia orl) şi înapoi, acasă, în pat.



Booonn… preafrumoasa carte a lui Jehan Calvus va merge mai departe la cel de’mi va da cel mai bun sfat de început ziua bună de di-mi-nea-ţa. Aştept orice sugestii energizante, de la cafea cu extract de arbore de sequoia la flotări cu viza de flotant în gură, orice, numai să mă TREZESC. Nu de alta, da’ de mâine adio concedii de odihnă, adio concedii medicale, adio concedii postnatale, adio concedii fără plată, fără fir, fără număr.


PS: Bumgartes al II-lea, ”cartea fantomă a scriitorului închipuit” Jehan Calvus, a fost scoasă la concurs  de alex, câştigată de ora 25 şi dată mai departe holicicăi. Cartea va merge mai departe, în buna tradiţie biblos-blogos-feerică.

12 comentarii:

Anonim spunea...

vai ce concurs util. aştept cu nerăbdare sfaturile, poate mă vindec de aceeaşi gravă somnopatie. deşi, alt leac decât lichidarea totală a dimineţii nu văd :)

holicica spunea...

mi’am stors o lămâie şi m’am întors în somn. o fi de la supradoză de vitamina C. chiar acum visez la ziua aia perfectă, fără dimineaţă :D

Belle de Jour spunea...

inca o carte plimbata si difuzata?
sunteti....mi-nu-na-te
:)

Anonim spunea...

Somnul este un antrenament pentru moarte. Se vede ca multora dintre noi nu ne va displacea acea stare (a sta - stare). Totodata insa, preferinta pentru somn denota faptul ca e dificila confruntarea cu sarcinile pamantesti. De unde rezulta ca un tratament sanatos este schimbarea melodiei de desteptare.

Anonim spunea...

Eu cred că cel mai bine te trezeşti dacă mai dormi încă o dată. Vreo cinci minute.

crocolili spunea...

vay holycica, yo mai bine nu ma trezesc ca tocmai is in curs sa visez c-am castigat cartea bumgartes. desi stiu ca asa imi anulez sansele reale de castig...

. spunea...

like you i am feeding on slumber.
Cel mai nepotrivit remediu pt a incepe ziua buna de dimineata e sa nu mai dormi deloc.
Dupa ce trece dimineata,te culci.
Ceva imi spune ca vrei totusi ceva mai mult.
Ai observat ca tind sa vorbesc mult?

Anonim spunea...

trezeşte-te cu curu'n sus! ;)psihologie inversă...nu?

silly unicorn spunea...

Nu manca seara, ca sa te trezesti dis de dimineata cu foamea-n matze!

Asa ca te trezesti nu pt ca trebuie sa te trezesti, ci pt ca trebuie sa mananci ;)

ps
psihologie paralela!

holicica spunea...

Chiar dacă nu am reacţionat (mi’a fost foooarte somn, de fiecare dată adormeam cu laptopu’n poale, înainte să apuc a vă răspunde :D), să ştiţi c’am citit cu atenţie sfaturie voastre. Care, sincer, n’au dat randament :D, oricât de mult m’ar fi binedispus în lunga’mi convalescenţă (între timp, concediile s’au terminat, am ajuns la serviciu cu întârzierile de rigoare).
De aceea, pentru a numi un câştigător, pe criterii pur obiective, am recurs la ”cine’şi doreşte cartea mai mult”. Nu a fost greu: CROCOLILI.
Felicitări, aştept mail’ul cu adresa, pentru a’ţi trimite cartea ;)

crocolili spunea...

multumesc dragă holicica

fantasma spunea...

Chiar dacă s-a încheiat concursul şi s-a desemnat câştigătorul, mai vin cu o propunere, anume ca, înainte de a te da jos din pat, să pui Bolero-ul lui Maurice Ravel şi să stai să îl asculţi încă lungită în pat. Nu o să ai cum să nu vrei să te ridici, să te întinzi pisiceşte, bine dispusă, cu impresia că e începutul unei zile glorioase.