miercuri, 28 octombrie 2009

Paraboala ipohondrului

Într’o noapte, un bolnav închipuit insomniac s’a pornit să’şi numere bolile ca pe oi: o boală două boli trei boli patru boli cinci boli şase boli şapte boli... A doua zi dimineaţa, nepoata bolnavului închipuit după soră - absolventă a cursurilor serale de calificare îngrijitor/îngrijitoare bolnavi închipuiţi la domiciliu - a intrat în odaia unchiului bonav închipuit după mamă şi’a strigat speriată: A murit! . La autopsie, medicul legist, legionar mâncător de dropsuri, a grăit sec şi mentolat rudelor adunate ciorchine la picioarele reci ale răposatului bolnav închipuit: Moarte prin asfixiere. La pomană, toată lumea a fost servită cu ceai de tei pe săturate. Am fost chemată şi eu, din Peruggia, în calitate de soră a bonavului închipuit după tatăl nostru bun comun, dublu calificată în: ”soră de caritate” şi ”baby sitter”. După masă, când toţi sănătoşii închipuiţi au adormit, eu mi-am pus în aplicaţie cunoştinţele . M’am întreţinut numărând sănătoşi: un sănătos doi sănătoşi trei sănătoşi... Până când cel de’al 325’lea sănătos s’a trezit. Şi’atunci am reluat împreună numărătoarea. Vă rog să nu ne întrerupeţi din numărat, ceaiul este pe masa din colţ. foto: eva eun-sil han

7 comentarii:

Belle de Jour spunea...

hmmm
si iar hmmm
ia ...un post gurmandizat ..e off topic si-s o nasoala dar ti-o dau
:)
http://blogqed.blogspot.com/2009/10/insulele-plutitoare.html

Anonim spunea...

vai ce bine am dormit, m-am trezit toată un lac de tei, cu depuneri eminesciene pe fundul cănii de la nescafé. am visat că eu muream dar picioarele îmi rămâneau vii şi porneau aşa cu mine prin lume. mi-era şi milă de ele.

holicica spunea...

:)) acuma nu stiu daca toata lac de tei fara sot sau cu. bin' ca mi'ai amintit ca l'am visat pe taica'miu. urat. acuma l'am sunat. era intreg.

Anonim spunea...

îngrijită la domiciliul închipuit, lucrezia borgia se transfera în interes de serviciu pe marte, pe venus, respectiv în vreo carte, departe. alooo! e cineva acasă? of, iar nu e acasă! păi cum s-o îngrijesc la domiciliu, fie el (sau ea, corectpolitic) chiar închipuit? ă?

holicica spunea...

În domiciul închipuit mă’mbolnăvesc subit că chiria n’am plătit. Alo, lucreţia, vin’ la tata!

Bogdan spunea...

bine, soro, ai plecat la Peruggia si pe mine nu m'ai luat...lasa, lasa...bine cu bine, rau cu rau (mica cacofonie scuzabila) stii proverbu'...te faci ca ploua, ma [fac] si io ca roua... P.S.proza asta'i... fantastica!

holicica spunea...

:)
afla si despre ioana d'arc ca e sanatoasa tun aici la Pe'rug'gia.

PPS: m'ai usurat de teama de'a nu fi stiintifica :)