luni, 3 august 2009

TUtuna si TUfulgera

chipu' tau un triptic distorsionat studiu pentru'o halca de contorsionist culoare facandu'mi c'un ochi de lumina patat. furTUna.Tutuna si tufulgera. Hora anahoretilor - o metafora calcand pe rotocoalele de fum pe care tu le scoti pentru c’apoi sa o inchizi in scrum. Sunt carne de tu’tun in gura zeilor mestecatori de fum. Fumigeme’a tuna si fulgera lumina’n ferestrele lacrimogene de duhuri’nghesuite’ntr’un lastun. La tutungerie (un soi de lactobar eteric) norii’si dau in foc laptele din grelele ugere-stele. Necuprins da din coada cerul o bovina fumandu’ma funingine imi sufla’n ceafa cu voce guturala: ia si te’adapa.

7 comentarii:

Anonim spunea...

The Father, the Skeptic and The Son?
Cumparand de la lastungerie duhuri in foita de hartie?

holicica spunea...

in foita de slaninuta. bacon la borcan pentru cardiacii fumaciosi mancatori din neamu' lu gingivis ham.
tripticu' celui mancat de lepra rozei fumului.nu prea stiu ce'a visat azi'noapte.

Anonim spunea...

homo homini lupus visand, ploaie cu mană va cădea. de visezi că mănânci şuncă de ren presat la rece, căldură mare va fi tot anul.
e clar că te-ai dat cu tătarii. niciodată nu am înţeles cum au ajuns ei la noi tocmai din laponia.

si trimite adresa pe mail, sa-ti expediez premiul.

holicica spunea...

m'am dat cu tatarii pre'sarati cu patrunjeii si mararii.

usturoiu' meu acum e ca sunt asa d'ntuziasmata ca nu stiu unde ti'e mailu':D tatarii si biciclistii's de vina.

Anonim spunea...

:D verifica-ti mailu'!

Anonim spunea...

cafe'TU'neaua mi'a'ncleştat maxilaru'drept,care'şi cerea dreptu' de la ăl stâng:"TU, primu', tu!" zicea el, dreptul către cel stâng, cel stâng preferând căluşu', care-opreşte şi auzu' şi număra împreunările.
Există, după mintea mea,un nespus şi o scurtă pomenire. În rest, TUfum, TUfurcă caudină, Tumult...Nici TU cal, nici TU căruţă!

holicica spunea...

iar ma faci sa ma gandesc la bunic. credcastii povestea aia cu doi copii care'si trageau bunicu' de falci, de barba, de ochi..."ba e meu e mai frumos" - fiecare cu partea lui. pan' i'au dat lacrimile de TUrete, bunicului. TUnicului.