luni, 13 iulie 2009

Horn’acolada

Dupa ce’ai deschis o paranteza rotunda si una patrata [……(…)……] deschizi o horn’acolada {…[……(…)…]…} Acolada horny si operezi. Horn pentru fumu’ care nu iese fara foc. Care nu iese fara uscaturi. Care nu ies fara paduri. Sau supapa padurarilor. Sau burlanu’ burlacilor singuri cuci. Intai se rezolva punctele rotunde. Apoi alea patrate. Si la urma horn’acoladele. Ca ciresele pe tarte. Daca arzi etapele, ti'am fript doua palme. Ca scapariciu’ din chibrit. Capisci, capisci? {Vezi tu,[intre (timp) s’au copt] pepenii} pentru a ajunge la miez, si’a face rOtundu' sa para intreg, fa’i o tancusa. Pazitorii de pepenarii, desi fricosi din fire,'s dintr’o bucata. n’au notiunea triunghiului.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Noţiunea triunghiului topit
Nu ţine de horn’acoladă
Ci de baia’zid.(?!)
Te dai cu capu’ puţin strivit
Apoi îţi ridici iar cracii’n asfinţit,
C[aşa(s)parantezele]urve, (r)ude şi reci,
Pui banu’ jos şi’abia apoi petreci.

Ţăncuşa’i zemoasă şi coaptă, pe’ncercatelea
dar sâmburii şi miezul(de adevăr) sunt
(la)mijlocul celui ce te’a scos
din pepeni.

holicica spunea...

calea de mijlocel - tancusa bermudelor